tredje gången

Detta är en text som jag har publicerat två gånger innan, och varje gång fått mycket beröm för. Kan kanske bero på att det kommer direkt från hjärtat och det känns som jag finns på plats när jag skriver om det. Kanske för att det går inte en dag utan att jag tänker på just detta, det finns så nära trots att du nu är så otroligt långt bort..

17/3 - 09 *

Det är mitt i natten, jag ligger vaken ändå och lyssnar till alla ljuden som jag älskar i detta huset, jag älskar tillochmed de knarrande heltäckningsmattklädda trappstegen.. jag ligger och följer skuggorna från gardinerna med ögonen och tycker det är mysigt att se billjusen utifrån när de leker på väggen. Och åååhh vad jag älskar ljudet från krösatåget som går förbi nere vid den gamla norrahammarsfabriken.. det finns inget som jag förknippar mer med staden jag älskar mest. Jag älskar att varje gång man kommer hit finns det alltid en ny film att titta på när alla är samlade - Dennis, Robin, jag och farmor. Då får vi alltid äta tacos vid teven, och hur mycket godis som helst. Jag älskar alla de små äventyren jag och Dennis&Robin gör ovanför huset i dungen med alla mysiga små stigar som alltid tycks leda till ett annat ställe varje gång.. Och jag älskar att gå den välkända lilla stigen ner till kiosken och köpa godis och glass, och lära mig räkna mynt när jag betalar allt i enkronor till han som ser ut som Jan Johansen i kassan..
Det näst roligaste jag vet är att gå in i lillvinden och titta och plocka bland alla gamla saker som farmor samlat på sig under åren, och leka med de dockvagnar och andra nya grejer som hon tar hem från jobbet på OBS, och att leka prinsessa i hennes långa fina klänningar som hon aldrig använder, för farmor går alltid i byxor.. hon är inte som alla andra tråkiga farmorar med kjol som vuxit fast i gungstolen med garnnystanet.. Och det allra roligaste är när vi ska till farmors jobb är det alltid bråk om vem som ska sitta fram, och jag får nästan aldrig göra det fastän jag är åksjuk. Sen går vi alltid till leksaksavdelningen på farmors jobb och träffar farmors kompis där - LeksaksLena. Ibland kommer Lasse hit också, fast han pillar mest bara med bilen men när han kommer hit sitter han helst med oss vid teven medans farmor försöker prata om nått tråkigt, men han lyssnar bara med ett halvt öra, det andra örat och ena halvan lyssnar bara på mig :) Sen på kvällarna får jag vara uppe lika länga som Dennis och Robin även fast de är större än mig, och jag får titta på läskiga tvprogram, sen är det jätte läskigt att somna igen i ett mörkt rum.. tills jag hör krösatåget som vaggar mig till sömns...

* farmor dog 65år gammal sommaren 2005
och huset jag växte upp i i Jönköping såldes kort därefter. 
min farbror lasse dog 51år gammal i leukemi i våras 2008

villl havill ha vill haaa


äkta kärlek

jag har aldrig känt såhär för någon innan, jag har aldrig älskat nån så sjukt mycket som jag älskar min Jesper.

RSS 2.0